Nyheder‎ > ‎

Decemberfejden

indsendt 6. dec. 2011 14.09 af Marc Pröschold   [ opdateret 6. dec. 2011 14.18 ]
6 spejdere fra Espergærde gruppe deltog i årets Decemberfejde. Omkring kl 20.00 fredag d. 2 december blev de sendt ud i vintermørket på et natløb, som skulle vise sig at strække sig over rigtig mange timer.

Vores to ledere Mads og Anders havde fået til opgave at samle de spejdere op, der ikke havde kræfter til at gennemføre løbet. Omkring midnat kunne de samle de første op. Natten igennem kørte de to ledere mere end 250 km, og fik bragt mange spejdere sikkert hjem i soveposen. Men spejderne fra Espergærde måtte de kigge langt efter. De var nemlig indstillet på at gennemføre løbet. De gjorde de også, og kunne krybe i soveposerne kl. 04.30.

Lørdag morgen kl 09.00 gik det løs igen. Først med morgengymnastik, og så med morgenmad. Derefter skulle spejderne ud på et nyt løb, som strakte sig helt til kl 18.00. Desværre gik det ikke så godt med dette løb, fordi der var en del tekniske problemer. Patruljen skulle modtage SMS'er med oplysninger om hvilke poster de skulle besøge. Mobildækningen i området var så dårlig, at SMS'er nåede alt for sent frem til at patruljen kunne gennemføre løbet ordentligt.

Lørdag aften blev der holdt julemiddag. Med flæskesteg, ris a la mande og pakkeleg. Festen varede til efter midnat, men Espergærde spejderne valgte at gå tidligt i seng efter fredagens strabadser.

Søndag formiddag blev retten sat! Hvis en patrulje mente at der var begået fejl under fredagen løb, kunne de bringe deres sag for en dommer.
Espergærde spejderne var kommet til en ubemandet post under løbet, og måtte vente længe på at posten blev bemandet. De fik medhold i deres klage, og fik derfor nogle ekstra point. Desværre var selv dette ikke nok til at få dem op blandt Decemberfejdens bedste patruljer.
Til gengæld blev venskabet mellem spejderne styrket, og det er jo mere værd end en førsteplads!


Comments